Van het coronavirus, bevrijd ons Heer!

2020-03-13-FSSPX-BENELUX-Coronavirus-NL

Volgens de maatregelen genomen door de Bisschoppenconferenties, worden de missen en liturgische ceremonies opgeschort in Nederland tot 1 april en in België en Luxemburg tot 3 april. De kerken blijven echter open voor persoonlijk gebed.

Tijdens deze periode blijven ook onze kerken en kapellen op de gebruikelijke dagen en uren open voor persoonlijk gebed. Onze priesters staan er de gelovigen ter beschikking voor hun geestelijke en persoonlijke noden.

In deze omstandigheden wordt er geen catechismusles gegeven en het toedienen van het H. Vormsel op zaterdag 21 maart te Brussel en op zondag 22 maart te Utrecht wordt naar een latere datum verplaatst. In elk geval blijven de gelovigen gehouden zon- en feestdagen te heiligen door een overeenkomstige gebedstijd, zelfs thuis.

In deze pandemietijd is er een dringende noodzaak om voortdurend te bidden dat God zich over de wereld, over alle landen en hun inwoners ontfermt. Men moet bidden en zich bekeren.

Speciaal tijdens de vastentijd moedigen wij de gelovigen aan om te bidden, boete te doen, de werken van naastenliefde te beoefenen en Onze Heer Jezus Christus, de goddelijke Barmhartigheid aan te roepen. Het dagelijks Rozenhoedje en zelfs de Rozenkrans, de Litanie van Alle Heiligen, de H. Kruisweg, vasten en aalmoezen, eucharistische aanbidding zijn zeer geschikt voor deze moeilijke tijden.

Nemen we de slachtoffers, het verplegend personeel en de autoriteiten mee in onze gebeden. Volgen we dag na dag zo goed mogelijk de hygiënische richtlijnen op.

E.H. Patrick Duverger
District Overste